Secretarul general al ONU soseşte în Rusia, la Kazan, pentru summitul BRICS

Secretarul general al ONU soseşte în Rusia, la Kazan, pentru summitul BRICS

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit miercuri la Kazan, în regiunea Volga din Rusia, pentru a lua parte la summitul BRICS, a anunţat serviciul de presă al Consiliului de Stat din Tatarstan, citat de agenţia TASS.

Imaginea articolului Secretarul general al ONU soseşte în Rusia, la Kazan, pentru summitul BRICS

Secretarul general al ONU soseşte în Rusia, la Kazan, pentru summitul BRICS

Potrivit declaraţiilor consiliului, Guterres a fost întâmpinat la Aeroportul Internaţional Kazan de Farid Mukhametshin, preşedintele Consiliului de Stat al Republicii Tatarstan.

Cel de-al 16-lea summit BRICS are loc la Kazan de marţi până joi, în perioada 22-24 octombrie. Grupul BRICS a fost fondat în 2006 de Brazilia, Rusia, India şi China, Africa de Sud alăturându-i-se în 2011. La 1 ianuarie 2024, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite au devenit membri cu drepturi depline.

Summitul de la Kazan va fi primul la care vor participa noii membri ai asociaţiei. Sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi din peste 30 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].