Angajaţii Boeing votează pentru respingerea acordului salarial şi continuarea grevei

Angajaţii Boeing votează pentru respingerea acordului salarial şi continuarea grevei

Votul a fost în proporţie de 64% împotriva acordului, care oferea o creştere cu 35% a salariilor pe o perioadă de patru ani.

Liderii sindicali s-au declarat pregătiţi să reia imediat negocierile cu Boeing pentru primul contract nou din 2014, când compania a ameninţat cu mutarea producţiei noii versiuni a modelului 777 în afara regiunii pentru a impune un acord care a pus capăt pensiilor tradiţionale.

„După 10 ani de sacrificii, avem încă teren de recuperat şi sperăm să facem acest lucru prin reluarea promptă a negocierilor”, au declarat liderii Asociaţiei Internaţionale a Maşiniştilor şi Lucrătorilor Aerospaţiali într-o declaraţie după numărarea voturilor.

La 13 septembrie, peste 30.000 de mecanici au demontat uneltele din fabricile Boeing de pe Coasta de Vest, oprind producţia celor mai bine vândute modele 737 MAX şi 767 şi 777.

Numeroase comentarii pe reţelele de socializare şi din partea lucrătorilor din faţa secţiilor de votare au pus la îndoială un acord.

„Din acest moment, cred că avem avantajul Boeing”, a declarat Manuel Munoz, un mecanic în vârstă de 20 de ani, înainte de anunţarea rezultatelor.

Reuters a vorbit cu 20 de muncitori aflaţi în grevă în zona Seattle, înainte sau după ce au votat. Trei au spus că vor accepta acordul, 14 au spus că vor respinge propunerea, iar trei erau indecişi.

Mulţi lucrători sunt încă supăraţi pe ultimul acord semnat în urmă cu un deceniu.

„Vom obţine ceea ce ne dorim de data aceasta. De data aceasta avem picioare mai bune decât Boeing”, a declarat Donovan Evans, 30 de ani, care lucrează la fabrica de avioane 767 de lângă Seattle. Evans, care a spus că nu se aşteaptă ca pensia să revină, a votat pentru respingerea acordului şi aşteaptă o creştere de 40%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].