Documentele pentru licitaţia unui nou lot din Autostrada Unirii, trimise la ANAP

Documentele pentru licitaţia unui nou lot din Autostrada Unirii, trimise la ANAP

Potrivit unui comunicat al CNIR, durata de proiectare şi execuţie a lotului cu o lungime de 37,9 kilometri, care se desfăşoară în judeţele Harghita şi Neamţ, este de 54 de luni.

Reprezentanţii companiei susţin că este un proiect de o complexitate tehnică ridicată pentru că include lucrări majore de artă, poduri, pasaje, viaducte, tuneluri, şi volume considerabile de lucrări de excavare şi consolidări.

Lungimea totală a tunelurilor şi a viaductelor, de 21 de kilometri, reprezintă 57% din lungimea întregului lot.

Acesta urmează să aibă 19 tuneluri şi 63 de poduri şi viaducte.

Cel mai lung viaduct, de 1184 de metri, este proiectat la kilometrul 35 peste râul Sabău, iar cel mai lung tunel dintre cele 19 tuneluri are 850 de metri.

Pe traseul lotului 2 A este prevăzut un nod rutier la Ditrău (conexiune cu DN 12 în jud. Harghita), iar la Est, în judeţul Neamţ, conexiune cu Lotul 2 B Grinţieş -Pipirig, o descărcare provizorie pentru a asigura funcţionarea independentă a acestui lot.

De asemenea, lotul Ditrău-Grinţieş va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice. Acesta va avea prevăzute spaţii de servicii tip S 3 cu parcare securizată, parcare tip S 1, parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) şi un Centru de Întreţinere şi Coordonare.

După validarea ANAP, CNIR va stabili termenul pentru depunerea ofertelor şi va publica documentaţia de atribuire în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice. Compania estimează că la începutul săptămânii viitoare va fi publicat în SEAP şi contractul pentru Lotul 1 C Sărăţeni-Joseni (32,4 km).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].