Războiul din Ucraina, ziua 976. Lider G7: vom trimite 50 de miliarde în Ucraina. Datoria va fi rambursată cu bunuri confiscate de la ruşi

Războiul din Ucraina, ziua 976. Lider G7: vom trimite 50 de miliarde în Ucraina. Datoria va fi rambursată cu bunuri confiscate de la ruşi

După luni de negocieri, în cursul nopţii, Giorgia Meloni, în calitatea ei de preşedinte rotativ al G7, a anunţat „plata în favoarea Ucrainei a unor împrumuturi în valoare totală de 50 de miliarde de dolari, din profiturile care decurg din activele suverane imobilizate ale Rusiei. Avuţia suverană a Rusiei va rămâne imobilizată până când Rusia va pune capăt agresiunii şi va plăti pentru daunele pe care le-a provocat Ucrainei”, adăugând: „vom rămâne la Kiev atâta timp cât va fi necesar”.

Între timp, Rusia ar putea trimite trupe nord-coreene în luptă încă de duminică. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut acest lucru cunoscut, îndemnând la presiune internaţională asupra Kremlinului şi a Phenianului. „Conform rapoartelor de informaţii – a scris Zelenski pe reţelele de socializare – în perioada 27-28 octombrie, Rusia va angaja pentru prima dată armata nord-coreeană în zone de luptă”.

Coreea de Nord a spus că orice desfăşurare de trupe în Rusia ar fi în conformitate cu dreptul internaţional. Presa de stat a raportat acest lucru, dar nu a confirmat că a trimis soldaţi.

Trei morţi şi 13 răniţi în atacul rusesc asupra Niproului

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Niproului, clădirile rezidenţiale din oraş au fost avariate, trei persoane au fost ucise, 13 persoane au fost rănite, inclusiv trei copii. Acest lucru a fost raportat de site-ul Ukrainska Pravda, citându-l pe guvernatorul regiunii, Sergei Lyisak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].