Fraţii Menendez au construit un spaţiu verde în închisoare, după modelul norvegian

Fraţii Menendez au construit un spaţiu verde în închisoare, după modelul norvegian

Proiectul lor a fost inspirat de abordarea norvegiană a încarcerării, care consideră că reabilitarea în închisori umane, înconjurate de natură, duce la reintegrarea cu succes a deţinuţilor în societate, chiar şi pentru cei care au comis crime teribile.

Norvegia a înfiinţat închisori mici în întreaga ţară, permiţându-le deţinuţilor să îşi execute pedepsele aproape de casă, a declarat Kristian Mjåland, profesor asociat norvegian de sociologie la Universitatea Agder din Kristiansand.

Chiar şi Anders Behring Breivik, un criminal care a ucis opt persoane în atentatul cu bombă din 2011 asupra unei clădiri guvernamentale din Oslo, apoi a împuşcat alte 69 într-o tabără de vacanţă pentru tinerii activişti de stânga, are la dispoziţie o sală de mese, o sală de fitness şi o sală de televiziune cu Xbox. Peretele celulei sale este decorat cu un poster al Turnului Eiffel, iar spaţiul său este împărţit cu peruşi.

Cazul fraţilor Menendez a ajuns din nou în centrul atenţiei publice joi, când procurorul districtului Los Angeles a recomandat ca sentinţele lor pe viaţă fără eliberare condiţionată să fie anulate. Procurorii speră că un judecător îi va condamna din nou, astfel încât să poată fi eligibili pentru eliberare condiţionată.

În 2018, Lyle Menendez a lansat programul de înfrumuseţare, Green Space, la Richard J. Donovan Correctional Facility. Fratele său, Erik Menendez, este autorul principal al unei picturi murale masive care înfăţişează repere din San Diego.

„Acest proiect speră să normalizeze mediul din interiorul închisorii pentru a reflecta mediul de viaţă din afara închisorii”, a declarat Pedro Calderón Michel, secretar de presă adjunct al Departamentului de Corecţie şi Reabilitare din California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].