Zelenski cere mai multă hotărâre din partea aliaţilor Ucrainei, după ultimele atacuri ruseşti

Zelenski cere mai multă hotărâre din partea aliaţilor Ucrainei, după ultimele atacuri ruseşti

Echipele de salvare din oraşul central Dnipro au finalizat operaţiunile vineri după atacurile cu rachete ruseşti care au ucis cinci persoane, inclusiv un copil, şi au rănit mai mult de 20.

O bombă rusească a ucis o persoană şi a rănit trei sâmbătă în Kostiantynivka, în apropiere de linia frontului în regiunea Doneţk, a declarat guvernatorul regional.

Bombardamentele ruseşti au ucis două persoane şi într-un orăşel aflat la vest de oraşul Herson, în sudul Ucrainei.

La Kiev, o dronă a lovit vineri o clădire de apartamente, la vest de centrul oraşului, ucigând o adolescentă.

În discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că atacurile au demonstrat că Rusia este „hotărâtă să îşi continue agresiunea”.

„Acestea sunt condiţii în care lipsa unor decizii mai ferme din partea partenerilor de a sprijini Ucraina nu face decât să-l încurajeze pe (preşedintele rus Vladimir) Putin să investească în continuare în teroare”, a declarat Zelenski.

„Lumea poate opri escaladarea războiului. Abstracţiunile şi cuvintele nu sunt suficiente pentru acest lucru. Sunt necesare măsuri concrete”, a adăugat el.

În ultimele săptămâni, Zelenski a solicitat în mod repetat aliaţilor occidentali ai Ucrainei să intensifice livrările de armament cu rază lungă de acţiune şi sisteme de apărare aeriană pentru a proteja oraşele ţării.

Ucraina a solicitat, de asemenea, permisiunea aliaţilor de a utiliza arme cu rază lungă de acţiune împotriva ţintelor aflate în interiorul teritoriului rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].