Michelle Obama a participat la un miting de susţinere pentru Kamala Harris

Michelle Obama a participat la un miting de susţinere pentru Kamala Harris

Mitingul din Kalamazoo a fost prima apariţie a lui Obama în campania electorală de când a luat cuvântul la Convenţia Naţională Democrată din vară, iar remarcile sale în sprijinul lui Harris au fost arzătoare şi pasionale.

„Din toate punctele de vedere, a demonstrat că este pregătită”, a declarat fosta primă doamnă. „Adevărata întrebare este, noi, ca ţară, suntem pregătiţi pentru acest moment?”

Obama a adăugat: „Nu credeţi în minciunile conform cărora nu ştim cine este Kamala sau ce reprezintă ea. Este cineva care vă înţelege, pe voi toţi”.

Fosta primă doamnă a descris asaltul asupra dreptului la avort ca fiind prevestitorul unor limitări periculoase ale asistenţei medicale pentru femei în SUA. Deşi unii bărbaţi ar putea fi tentaţi să voteze pentru Trump din cauza furiei lor faţă de ritmul lent al progresului, a spus Obama, „furia aceasta nu există în vid”.

„Dacă nu reuşim să câştigăm aceste alegeri, soţia voastră, fiica voastră, mama voastră, noi ca femei vom deveni victime colaterale ale furiei voastre”, a spus Obama. „Aşadar, sunteţi pregătiţi, ca bărbaţi, să vă uitaţi în ochii femeilor şi copiilor pe care îi iubiţi şi să le spuneţi că aţi sprijinit acest atac asupra siguranţei lor?”.

Deşi, de-a lungul anilor, Obama a fost o militantă reticentă, sâmbătă, ea nu a exprimat nicio ezitare în discursul său, care a trecut de la politic la personal. Obama a declarat că se teme pentru ţară şi că se străduieşte să înţeleagă de ce cursa prezidenţială rămâne strânsă.

„Stau trează noaptea întrebându-mă: Ce se întâmplă în lume?”, a spus ea.

Harris a urcat pe scenă după Obama şi a promis mulţimii că va ţine cont de interesele lor, spre deosebire de Trump, pe care l-a acuzat că este interesat doar de el însuşi.

„Ţara noastră tânjeşte după un preşedinte care vede oamenii, care nu se uită doar în oglindă tot timpul, ci vede oamenii, care vă înţelege şi care va lupta pentru voi”, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].