O ambulanţă de la SAJ Vaslui ,cu aproape 900.000 kilometri la bord, a luat foc

O ambulanţă de la SAJ Vaslui ,cu aproape 900.000 kilometri la bord, a luat foc

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3:00, în substaţia Huşi din cadrul SAJ Vaslui. Autosanitara care a luat foc este o ambulanţă de tip B2, marca Volkswagen, fabricată în anul 2012, iar la bord are peste 890.000 kilometri rulaţi.

Incendiul a fost observat de un trecător care a alertat echipajul din substaţie. Acesta a evacuat rapid tuburile de oxigen din ambulanţă, dar nu a reuşit să stingă focul.

Pompierii, chemaţi prin 112, au ajuns rapid şi au stins incendiul în câteva minute. Flăcările au izbucnit în faţă, sub capotă, şi s-au extins spre interior, în dreptul volanului, fără a afecta cabina medicală. Nu au existat victime, iar aparatura medicală (defibrilator, aspirator, injectomat şi geanta termică) a rămas intactă.

„Ambulanţa are asigurare CASCO. Se va face evaluare de către asigurator şi se va vedea ulterior dacă mai poate fi reparată sau dacă va considerată daună totală. De asemenea poliţia va investiga cazul pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului”, a precizat sursa citată.

Reprezentanţii SAJ Vaslui au transmis că această ambulanţă are anul de fabricaţie 2012 iar la bord peste 890.000 kilometri rulaţi. La acest moment, în substaţia Huşi mai sunt şase ambulanţe, din care doar cinci funcţionale (patru cu peste 800.000 Km şi una sub 800.000 km).

În total, parcul auto al SAJ Vaslui include 37 de ambulanţe: 4 tip A, 4 tip C şi restul de tip B, la care se adaugă trei ambulanţe folosite pentru consultaţii. Peste jumătate dintre ele au peste 800.000 de kilometri iar un sfert chiar peste 1.000.000 de kilometri rulaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].