Profiturile industriei din China scad cu cel mai rapid ritm de la pandemie

Profiturile industriei din China scad cu cel mai rapid ritm de la pandemie

După o scădere de 17,8% în august, profiturile industriale au scăzut cu 27,1% în septembrie faţă de un an în urmă, marcând cea mai abruptă scădere din martie 2020, când s-a înregistrat o scădere de 34,9%, potrivit datelor furnizate de Wind Information şi citate de CNBC. Baza de date nu a inclus cifrele pentru cea mai mare parte a anului 2022, atunci când au fost impuse cele mai drastice restricţii, care au limitat activitatea comercială.

Economia Chinei a crescut cu 4,6% în al treilea trimestru, cel mai lent ritm de la începutul anului 2023. În primele trei trimestre ale anului, economia s-a extins cu 4,8% anual. Beijingul are un obiectiv de creştere economică de aproximativ 5% pentru 2024.

Autorităţile chineze au intensificat măsurile în ultimele săptămâni pentru a stimula creşterea. De asemenea, Parlamentul a programat o şedinţă pentru începutul lunii viitoare, după ce vor fi anunţate detalii despre stimulentele fiscale propuse de autorităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].