SUA nu impune limite pentru armele americane folosite de Ucraina, dacă trupele nord-coreene luptă de partea Rusiei

SUA nu impune limite pentru armele americane folosite de Ucraina, dacă trupele nord-coreene luptă de partea Rusiei

Ucraina nu va avea parte de noi restricţii privind utilizarea armelor americane împotriva forţelor nord-coreene, în cazul în care acestea vor intra în luptă în sprijinul Rusiei, au declarat luni SUA, potrivit Reuters.

SUA au a estimat că 10.000 de soldaţi nord-coreeni au fost trimişi în estul Rusiei pentru antrenament.

„O parte dintre aceşti soldaţi s-au apropiat deja de Ucraina şi suntem din ce în ce mai îngrijoraţi că Rusia intenţionează să folosească aceşti soldaţi în luptă sau pentru a sprijini operaţiunile de luptă împotriva forţelor ucrainene din regiunea rusă Kursk, în apropierea frontierei cu Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat anterior luni că unităţi militare din Coreea de Nord au fost desfăşurate în regiunea Kursk din Rusia, pe care forţele ucrainene au cucerit-o într-o ofensivă neaşteptată, în vară.

Singh a refuzat să confirme prezenţa forţelor nord-coreene în Kursk. „Este probabil ca acestea să se deplaseze în acea direcţie spre Kursk, dar nu am mai multe detalii încă”, a declarat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].