Exerciţiul fizic în weekend poate reduce riscul de declin mental, arată un studiu
Un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine a dezvăluit că practicarea sportului doar o zi sau două pe săptămână a fost mai eficientă în reducerea riscului de demenţă uşoară decât antrenamentele regulate.
Există un număr din ce în ce mai mare de dovezi conform cărora nu momentul în care faci mişcare îmbunătăţeşte sănătatea, ci faptul că o faci.
Un studiu separat publicat luna trecută a arătat că exerciţiile fizice de weekend reduc riscul de apariţie a peste 200 de boli, de la hipertensiune arterială şi diabet la tulburări de dispoziţie şi boli renale.
Noul studiu a concluzionat: „Modelul de activitate fizică al sportivului de weekend poate fi o opţiune mai convenabilă pentru persoanele ocupate din întreaga lume”.
Cercetătorii au constatat că riscul de demenţă uşoară a fost redus în medie cu 15% în cazul „sportivilor de weekend”, care făceau exerciţii fizice o dată sau de două ori pe săptămână, şi cu 10% în cazul „persoanelor active în mod regulat”, care făceau exerciţii fizice mai des.
După luarea în considerare a factorilor care ar putea influenţa rezultatele, cum ar fi vârsta, fumatul, durata somnului, dieta şi consumul de alcool, cercetătorii au constatat că ambele modele de exerciţii au efecte similare.
„Am constatat că aproximativ 10% din cazurile [de demenţă uşoară] ar fi eliminate dacă toţi adulţii de vârstă mijlocie ar face sport o dată sau de două ori pe săptămână sau mai des”, au spus ei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].