Blana animalelor găsită în cuiburile păsărilor conţine niveluri ridicate de pesticide
Cercetătorii care au analizat cuiburile pentru a depista substanţele chimice dăunătoare găsite în tratamentele împotriva puricilor pentru animale de companie au descoperit că acestea erau prezente în fiecare cuib.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sussex solicită acum guvernului să reevalueze urgent riscul pentru mediu al pesticidelor utilizate în tratamentele împotriva puricilor şi căpuşelor şi să ia în considerare restricţionarea utilizării acestora.
Pisicile şi câinii sunt trataţi pe scară largă cu insecticide pentru prevenirea puricilor. Medicii veterinari recomandă adesea tratamente regulate împotriva puricilor ca măsură preventivă, chiar şi atunci când câinii şi pisicile nu au acest parazit. Oamenii de ştiinţă recomandă, în prezent, ca animalele să nu fie tratate împotriva puricilor decât dacă îi au.
Cannelle Tassin de Montaigu, autorul principal al studiului, a declarat: „Niciun cuib nu a fost lipsit de insecticide în studiul nostru, iar această prezenţă semnificativă a substanţelor chimice dăunătoare ar putea avea consecinţe devastatoare asupra populaţiilor de păsări din Marea Britanie”.
Studiul, publicat luni în Science of the Total Environment, arată că blana folosită de păsări pentru a construi căptuşeala interioară a cuiburilor lor conţine substanţe chimice utilizate în tratamentele împotriva puricilor pentru animale de companie, cum ar fi fipronilul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].