Microsoft, comapania fondată de Bill Gates a devenit al treilea cel mai valoros brand din lume. Amazon rămâne lider

Amazon şi-a menţinut poziţia ca cel mai valoros brand din lume, mărindu-şi valoarea cu aproape o treime până la 415,9 miliarde de dolari faţă de anul trecut, potrivit unui clasament publicat marţi de consultanţa Kantar.

Topul anual BrandZ Top 100 Cele mai valoroase mărci globale clasează companiile prin combinarea capitalizării lor de piaţă cu cercetarea a peste 3,8 milioane de consumatori din întreaga lume.

Apple a intrat pe locul doi pe listă, evaluată la 352,2 miliarde de dolari, urmată de Microsoft la 326,5 miliarde de dolari, care anul acesta a depăşit Google pentru a deveni cel de-al treilea brand din lume. Această creştere se datorează în parte utilizării sporite a software-ului său Microsoft Teams, deoarece multe persoane au lucrat de acasă în timpul pandemiei coronavirusului, potrivit raportului.

În timp ce ştirile despre focarul de coronavirus au determinat scăderea stocurilor în luna martie, preţurile acţiunilor unor companii online, cum ar fi Amazon, care livrează produse de consum au înregistrat o creştere în aprilie, când magazinele fizice s-au închis.

“Brandurile care le-au permis oamenilor să navigheze cu dispozitive digitale şi să obţină comoditate şi confort, au crescut în general în valoare”, se arată în raport.

Brandurile sunt, de asemenea, mai bine poziţionate pentru a supravieţui acestei crize financiare decât au fost în 2008-2009, potrivit lui David Roth, preşedintele BrandZ. “Companiile înţeleg importanţa investiţiilor în construirea mărcii şi sunt, ca urmare, mai puternice şi mai rezistente”, a spus el într-un comunicat trimis la CNBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].