Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 iulie: Avertismentul OMS/ Peste 10,4 milioane de icazuri de infectare

Directorul OMS: „Ce e mai rău încă nu a venit”/ “Testează, testează, izolează, carantinează”

Tedros a spus că unele guverne ar trebui să ia în considerare reproducerea strategiei Coreei de Sud pentru testarea, urmărirea contactelor şi izolarea persoanelor infectate. El a adăugat că guvernele ar trebui să implice comunitatea în toate eforturile de a promova testarea, urmărirea şi izolarea.

„Cel mai rău încă nu a venit”, deoarece multe naţiuni şi lideri mondiali rămân împărţiţi cu privire la modul de combatere a virusului, a spus Tedros. “Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu şi condiţii, ne temem ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acţiunile şi să combatem acest virus periculos.”

Avertismentul premierului ţării cu peste 550.000 de cazuri cu noul virus. „Neglijenţa a crescut”

Mai multe oraşe din India se pregătesc să-şi extindă carantina pentru a combate răspândirea virusului, deoarece zilnic, sunt raportate în jur de  20.000 de cazuri.

„De când a început [uşurarea restricţiilor] în ţară, neglijenţa în comportamentul personal şi social a crescut”, a spus Modi într-o adresă televizată, adăugând că cetăţenii ignorau prevederile privind distanţarea socială şi igiena mâinilor.

STUDIU Ce afecţiuni neurologice severe pot dezvolta pacienţii cu COVID-19

Deşi problemele respiratorii reprezintă cea mai mai întâlnită complicaţie în rândul pacienţilor cu COVID-19, sunt şi cazuri de afecţiuni neurologice grave pe care le dezvoltă unii dintre bolnavi.

Un studiu recent, realizat în luna aprilie, în spitalele din Marea Britanie arată că unii pacienţi suferă infarct, simptome  asemănătoare demenţei şi delir.

Pe întreaga durată a lunii aprilie, oamenii de ştiinţă britanici au folosit bazele de date din 125 de spitale în care pacienţii au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi care au dezvoltat afecţiuni neurologice.

Mai mult de jumătate din pacienţi au suferit un accident cerebrovascular, iar 57 au făcut infarct ischemic, în timp ce 9 bolnavi au avut hemoragie intracerebrală.

„Aceste cazuri rare dar foarte grave sunt trecute cu vederea”, consideră un neurolog de la Universitatea din Liverpool, autorul studiului, Benedict Michael. Acesta consideră că este nevoie de cercetare în în ceea ce priveşte complicaţiile care pot apărea în urma bolii COVID-19. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].