WSJ: Cuba şi China au ajuns la un acord secret pentru a înfiinţa o bază pe insulă o bază de interceptări militare pe insulă, în apropiere de SUA

China a semnat un acord secret cu Administraţia din Cuba pentru construirea unui complex de interceptare a comunicaţiilor pe teritoriul cubanez, o acţiune care constituie o nouă provocare geopolitică la adresa Statele Unite, afirmă oficiali americani citaţi de publicaţia The Wall Street Journal.

Imaginea articolului WSJ: Cuba şi China au ajuns la un acord secret pentru a înfiinţa o bază pe insulă o bază de interceptări militare pe insulă, în apropiere de SUA

WSJ: Cuba şi China au ajuns la un acord secret pentru a înfiinţa o bază pe insulă o bază de interceptări militare pe insulă, în apropiere de SUA

Instalarea unui complex de interceptare a telecomunicaţiilor în Cuba, la doar 160 de kilometri de statul american Florida, le-ar permite serviciilor de informaţii chineze să aibă acces la transmisiunile electronice din sud-estul Statelor Unite, unde sunt numeroase baze militare, şi să monitorizeze traficul maritim.

Dezvăluirea despre proiectul chinez din Cuba a alarmat Administraţia Joseph Biden, în contextul în care Washingtonul consideră Beijingul cel mai semnificativ adversar militar şi economic. Instalarea unei baze militare cu echipamente avansate de interceptare în apropierea teritoriului SUA ar reprezenta o ameninţare fără precedent.

“Deşi nu pot comenta această relatare de presă specifică, noi suntem conştienţi şi am vorbit de multe ori despre eforturile Republicii Populare Chineze de a investi în infrastructură, în întreaga lume, în scopuri militare”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

“Monitorizăm atent aceste activităţi, luăm măsuri pentru contracararea lor, rămânem încrezători că vom putea respecta toate angajamentele de securitate pe plan intern, în regiune şi în lume”, a subliniat John Kirby.

Ambasada Chinei din SUA nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].