Împuşcături la Aeroportul Chişinău. Două persoane au fost ucise/ Autorul atacului ar fi un cetăţean din Tadjikistan / Forţele de intervenţie se află la faţa locului/ Pasagerii au fost evacuaţi

UPDATE – Igor Munteanu: Am cerut acum 2 zile declararea grupului Wagner terorist, nu am avut nicio reacţie de la autorităţi 

Am cerut acum 2 zile declararea grupului Wagner terorist. Nu am avut nicio reacţie de la autorităţi pe alerta legată de recrutarea de mercenari. Astfel a reacţionat preşedintele Partidului CUB Igor Munteanu la incidentul de astăzi care a avut loc la Aeroportul Internaţional Chişinău, potrivit PULS Media

 

POLIŢIA DE FRONTIERĂ DIN REP. MOLDOVA –  MESAJ DE CONDOLEANŢE

,,Cu profundă tristeţe anunţăm despre decesul, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, a colegului nostru Serghei Muntean.

Poliţistul de frontieră este victima agresorului care astăzi, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, a folosit arma de foc şi a făcut două victime.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră sunt profund îndureraţi de moartea tragică a colegului şi împărtăşesc întristarea tuturor celor care l-au cunoscut. În aceste momente grele transmitem condoleanţe familiei, prietenilor şi camarazilor, însoţite de gândurile noastre de mângâiere şi îmbărbătare.

Agent-şef adjunct Muntean Serghei era în vârstă de 31 de ani şi activa în Poliţia de Frontieră din anul 2011.

La fel, în legătură cu trecerea în nefiinţă a colegului din securitatea aeronautică, echipa Poliţiei de Frontieră vine cu un mesaj de condoleanţe familiei îndoliate, fie ca bunul Dumnezeu să aducă alinare şi să îi dea putere să treacă peste aceste momente”.

 

 

UPDATE -Igor Grosu despre atacul armat de la AIC: Structurile de forţă continuă să acţioneze pentru asigurarea liniştii şi securităţii în toată ţara 

Preşedintele Parlamentului Igor Grosu a comentat atentatul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău şi a declarat că, structurile de forţă continuă să acţioneze pentru asigurarea liniştii şi securităţii în toată ţara, transmite presa moldovenească

 

UPDATE – Declaraţie de la ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

UPDATE – Momentul când atacatorul se baricadează

 

UPDATE – Premierul Republicii Moldova susţine că atacatorul era un cetăţean din Tadjikistan 

 

UPDATE – Serghei Muntean, poliţistul de frontieră care  a fost ucis pe Aeroportul Internaţional din Chişinău

Serghei Muntean, originar din Ştefan Vodă, este poliţistul de frontieră care a fost împuşcat mortal vineri seara, 30 iunie curent, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. 

UPDATE – Maia Sandu despre atacul armat de la Aeroport: Este o zi tristă pentru noi toţi

Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetăţean străin, ce a primit refuz de intrare în ţară de la autorităţile Republicii Moldova, a împuşcat mortal două persoane – un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară.

UPDATE – Încă se stabileşte dacă autorul atacului armat ar fi membru al grupului PMC Wagner

În presa locală din Republica Moldova au apărut  informaţii că trăgatorul este un cetăţean rus, membru al grupului Wagner PMC de mercenari, înfiinţat de Evgheni Prigojin.

Cetăţeanul rus ar fi zburat din Turcia în Moldova, a luat o mitralieră de la un agent de securitate de la aeroport şi a deschis focul asupra pasagerilor. 

Aparent, PMC „Wagner” devine de acum încolo aproape un sinonim oficial pentru cuvintele „atac terorist”, „răzvrătire” şi „sabotaj” în spaţiul post-sovietic la sugestia presei europene.

Ministerul de Interne anunţă că agresorul a fost capturat, că a fost rănit şi primeşte îngrijiri medicale, fiind arestat de Brigada de poliţie cu destinaţia specială FULGER. 

Procuratura a pornit dosar penal.

Printre victimele atacatorului se află un poliţist şi un agent de securitate. 

Procuratura anunţă o cauză penală prin prisma art. 278 alin 4 cu privire la act terorist prin săvârşirea de omor, care se pedepseşte cu închisoare de la 16 la 20 de ani.

 

UPDATE – Purtătorul de cuvânt al guvernului Republicii Moldova – Pasagerii au fost evacuaţi din aeroport, zborurile au fost amânate, atacatorul a fost reţinut 

Daniel Vodă, purtătorul de cuvând din partea Guvernului Republicii Moldova: ,,La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.

În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal 2 persoane.

La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit.

Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport.

Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate.

Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport”.

 

UPDATE – Atacatorul a fost reţinut 

Sursele AGORA au comunicat că atacatorul a fost reţinut.

Acesta ar fi cetăţean rus din Turcia şi ar fi membru al grupului PMC Wagner, potrivit PULS MEDIA.

UPDATE – Luare de ostatici 

Pasagerii cursei Varşovia-Chişinău nu sunt lăsaţi să iasă din avion. Acesta a aterizat la ora 17:41, potrivit.Agora.md

Ştirea iniţială  – Împuşcături la aeroportul din Chişinău 

Traficul aerian pe aeroportul din Chişinău a fost suspendat după raportări despre împuşcături. Poliţiştii spun că au fost mai multe împuşcături, informaţiile fiind în curs de precizare.

Un poliţist de frontieră ar fi fost împuşcat mortal, cu arma din dotare care a fost smulsă şi utilizată de către un pasager.

În urmă cu puţin timp la Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetăţean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Forţele de intervenţie se află la faţa locului. Atacatorul din aeroportul din Chişinău s-a baricadat cu ostatici, a informat presa locală. 

Forţele Speciale au început să-l captureze pe trăgător pe aeroportul din Chişinău, relatează ziarul.

Serviciile speciale ale Moldovei se pregătesc să asalteze incinta aeroportului din Chişinău, unde s-a baricadat „trăgătorul”.

Două persoane au fost rănite în timpul împuşcăturii de la aeroportul din Chişinău, a informat Ministerul Afacerilor Interne, citează Ziarul de Gardă din Moldova. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].