George Simion, decorat de ÎPS Laurenţiu Streza cu Crucea Şaguniană

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost decorat, joi, de Înalt Prea Sfinţia Sa Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu Crucea Şaguniană.

Imaginea articolului George Simion, decorat de ÎPS Laurenţiu Streza cu Crucea Şaguniană

Sursa foto: Facebook/George Simion

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt Prea Sfinţia Sa Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a oferit Crucea Şaguniană preşedintelui AUR, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în apărarea credinţei şi a activităţii sale puse în slujba românilor.

„Sunt onorat să primesc o înaltă distincţie conferită în amintirea unui ierarh deosebit de important pentru Biserica Ortodoxă din Transilvania, Andrei Şaguna, cel care şi-a dedicat activitatea apărării drepturilor românilor din această regiune şi a militat pentru restaurarea vechii Mitropolii a Transilvaniei într-o perioadă în care românilor le era interzis accesul în centrul Sibiului. Sfântul Andrei Şaguna a trudit pentru semenii săi, manifestându-şi iubirea faţă de aceştia până la ultimul moment, atunci când a lăsat întreaga avere Arhiepiscopiei Sibiului, un lucru nefiresc pentru timpurile pe care le trăim. Politicienii noştri de după 1989 au ştiut doar să înstrăineze toate aceste moşteniri pe care le-am primit, cel mai elocvent caz fiind cel al moştenirii pe care Emanuil Gojdu a lăsat-o prin testament naţiunii române din Transilvania”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, preşedintele AUR, George Simion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].