Războiul din Ucaina, ziua 764. Putin se teme de forţa Europei, dar ameninţă că doboară avioanele F-16 de pe orice aeroport / Scholz e convins: nu trimitem nici trupe, nici rachete Taurus la Kiev

UPDATE Putin: vom lovi F-16 şi pe aeroporturile NATO

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că avioanele de război F-16 folosite de Ucraina împotriva Rusiei vor fi lovite de forţele Moscovei chiar dacă s-ar afla pe aerodromurile NATO. Acest lucru a fost raportat de agenţia de presă Tass.

UPDATE Drone ruseşti la Zaporojie, doi răniţi

Două femei au fost rănite şi mai multe case au fost avariate de resturile de la dronele kamikaze ruseşti lansate aseară peste oraşul ucrainean Zaporojie, au anunţat autorităţile locale, citate de presa de la Kiev.

UPDATE Kiev: ruşii bombardează un sat de lângă Harkov, un copil a murit

În cursul nopţii, ruşii au bombardat satul Borova, din regiunea Harkov, ucigând cel puţin un copil de 12 ani: acest lucru a fost raportat pe Facebook de Parchetul General din Kiev citat de Rbc-Ucraina şi alte surse mass-media ucrainene. .

UPDATE Scholz reiterează: „Nici trupe, nici rachete Taurus la Kiev”

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a reiterat refuzul de a furniza rachete de croazieră cu rază lungă Taurus la Kiev şi de a trimite trupe germane în Ucraina. „În calitate de şef al guvernului, trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru problemele legate de război, pace şi securitate în Europa: acest lucru este valabil şi pentru problema Taurus. Fără a aduce atingere sprijinului nostru hotărât pentru Ucraina, un lucru este important pentru mine: vom face tot posibilul pentru a evita o escaladare a acestui război, adică un război între Rusia şi NATO”, a spus Scholz, într-un interviu pentru ziarul german Markische Allgemeine Zeitung, preluat şi de agenţia de presă rusă Tass.

UPDAET Rusia: Putin, nu va lupta împotriva NATO, sunt doar prostii

Rusia nu are de gând să lupte cu NATO. Preşedintele rus Vladimir Putin a spus acest lucru declarând că „aceasta este doar o prostie, diferenţa de cheltuieli militare este mare”, relatează Ria Novosti. Putin a amintit că „în 2022 Statele Unite au cheltuit 811 miliarde de dolari pe cheltuieli militare, în timp ce Rusia a cheltuit 72 de miliarde”. „Declaraţiile auzite în Occident despre presupusele planuri ale Rusiei de a ataca Europa după Ucraina sunt o prostie menită să intimideze populaţiile ţărilor europene”, a adăugat Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].