MAE lansează campania „Born in NATO”

Evenimentul de lansare a campaniei a fost găzduit de Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ din Bucureşti şi s-a desfăşurat în prezenţa ministrului afacerilor externe Luminiţa Odobescu, a ambasadorului Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a corpului didactic şi a elevilor.

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a subliniat importanţa momentului, ocazie de a reflecta asupra parcursului României în cadrul Alianţei, evidenţiind angajamentul ferm al statului român faţă de principiile şi obiectivele NATO. A subliniat, de asemenea, implicarea României în cadrul Alianţei şi contribuţia sa la consolidarea securităţii şi stabilităţii în regiunea euro-atlantică. În discursul său, ministrul Luminiţa Odobescu a evidenţiat şi importanţa consolidării, în continuare, a NATO şi a rolului României în cadrul Alianţei. De asemenea, a încurajat tinerii să se implice activ în societate pentru promovarea valorilor pe care se fundamentează NATO, precum libertăţile individuale, drepturile omului, democraţia şi statul de drept. A evidenţiat, totodată, rolul Colegiului Naţional „Sfântul Sava“ în formarea personalităţilor marcante ale României.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a reliefat colaborarea strânsă între România şi Statele Unite, atât pe plan bilateral cât şi în cadrul NATO, subliniind rolul şi valorile Alianţei în asigurarea securităţii şi stabilităţii regionale şi globale. A punctat faptul că Parteneriatul Strategic România – SUA reflectă angajamentul comun al celor două ţări faţă de promovarea păcii, securităţii şi democraţiei. Discursurile au fost urmate de un dialog cu elevii prezenţi, oferindu-le acestora oportunitatea de a expune viziunea lor asupra viitorului NATO şi rolul României în cadrul Alianţei.

Campania „Born in NATO” este dedicată tinerilor născuţi după aderarea României la NATO în anul 2004 şi îşi propune să promoveze rolul şi valorile Alianţei Nord-Atlantice. Co-iniţiată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale, campania va cuprinde o serie de evenimente, în perioada martie-decembrie 2024, cu scopul de a familiariza tinerii cu valorile şi obiectivele Alianţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].