Odobescu, la reuniunea miniştrilor de externe din UE pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a participat marţi, prin video-conferinţă, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, prilej cu care a subliniat importanţa coordonării cu SUA, Marea Britanie şi partenerii regionali în eforturile de dezescaladare.

Imaginea articolului Odobescu, la reuniunea miniştrilor de externe din UE pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu

Odobescu, la reuniunea miniştrilor de externe din UE pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, reuniunea fost convocată pentru a discuta situaţia de securitate din Orientul Mijlociu în urma atacului Iranului împotriva Israelului.

În cadrul discuţiilor, ministrul român de externe a condamnat ferm atacul împotriva Israelului şi a exprimat solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile, precum şi angajamentul faţă de securitatea acestui stat.

„A exprimat îngrijorare cu privire la pericolul înrăutăţirii situaţiei din Orientul Mijlociu, cu repercusiuni asupra securităţii regionale şi internaţionale şi a subliniat importanţa coordonării cu SUA, Marea Britanie şi partenerii regionali în eforturile de dezescaladare”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, ministrul român a susţinut necesitatea continuării sprijinului pentru iniţiativele menite să soluţioneze criza din Fâşia Gaza. În acest context, Luminiţa Odobescu a subliniat importanţa agreării unui acord pentru încetarea focului, eliberarea tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas şi furnizarea de asistenţă umanitară populaţiei palestiniene afectate de criză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].