Exerciţii comune: Militarii filipinezi şi americani vor simula cucerirea unei insule

Conform scenariului, forţele filipineze şi americane vor simula atacul asupra unor insule ocupate de inamic. Exerciţiile anuale „Balikatan” se vor desfăşura în perioada 22 aprilie – 10 mai şi vor implica 16.700 de soldaţi. Aceştia se vor antrena „în securitate maritimă, apărare aeriană şi antirachetă, lovituri dinamice cu rachete, apărare cibernetică şi informaţii”, anunţă organizatorii.

În premieră, exerciţiile maritime vor fi efectuate dincolo de apele teritoriale filipineze, a declarat Michael Logico, un colonel al armatei filipineze, potrivit Reuters.

În premieră pentru exerciţiile care se desfăşoară de peste 30 de ani, un mic contingent francez se va alătura exerciţiilor. De asemenea, 14 naţiuni se vor alătura în calitate de observatori, inclusiv Japonia, India şi ţări din ASEAN şi Uniunea Europeană.

Exerciţiile au loc în timp ce tensiunile dintre Manila şi Beijing sunt la un nivel periculos din cauza revendicărilor teritoriale. Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine şi alte ţări. China revendică aproape toată marea, dar Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam au şi ele pretenţii pentru diferite teritorii din Marea Chinei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].