Ucraineanul Lunin răsplăteşte încrederea lui Ancelotti şi o duce pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor

Manchester City – Real Madrid 4-5 (1-1 după 90 de minute, 3-4 la penalty-uri)

Trupa lui Ancelotti a marcat repede, prin Rodrygo, după o fază construită în flancul drept prin trei pase. Brazilianul a marcat la a doua încercare, deschizând scorul în minutul 12, din pasa lui Vinicius.

Cetăţenii au preluat imediat iniţiativa şi au dominat jocul în jumătatea adversă, creând un şir întreg de ocazii, mare parte din ele fiind blocate de poate cel mai bun jucător al madrilenilor, portarul ucrainean Andriy Lunin.

Cea mai mare ocazie l-a avut la finalizare pe Haaland, care a lovit bara transversală cu o lovitură de cap, în minutul 19, mingea ricoşată ajungând la picioarele lui Silva, incapabil să o introducă în poartă.

De Bruine l-a pus de două ori la încercare pe Lunin, direct din corner, ultima dată fiind foarte aproape de ţintă, diferenţa fiind făcută de o uşoară atingere a mingii cu vârful degetelor, de către portarul ucrainean.

Gazdele au continuat să trimită şuturi spre poarta galacticilor, căutând o breşă în defensiva madrilenă. Aceasta a apărut în minutul 76 sub forma unei respingeri greşite a lui Rudiger, mingea ajunsă la picioarele lui De Bruine fiind trimisă în plasă de belgian, care a egalat astfel scorul şi în meci (1-1) şi la general (4-4).

Au urmat cele două reprize de prelungiri, începute de gazde fără Haaland, înlocuit cu Alvarez. Rudiger a fost foarte aproape de a-şi răscumpăra greşeala de la golul egalizator, când a apărut surprinzător în postură de vârf în careul mic şi a şutat foarte puţin pe lângă poartă.

Real l-a pierdut pe Vinicius în minutul 102, acesta părând să iasă accidentat, înlocuit de Lucas.

Pe fondul oboselii, cele două echipe nu au mai reuşit să creeze ocazii iminente de gol în ultimele 15 minute, doar şutul slab a lui Stones, prins uşor de Lunin, dând oarecari emoţii suporterilor spanioli din tribune.

La loviturile de departajare, Lunin a fost din nou principalul protagonist, anticipând tentativa de scăriţă a lui Silva şi parând execuţia lui Kovacic, pentru a o duce pe Real Madrid în penultimul act al competiţiei, cu scorul general de 8-7.

În celălalt sfert de finală al zilei, Bayern Munchen a trecut cu 1-0 de Arsenal şi s-a calificat cu scorul genral de 3-2.

Semifinala dintre cele două se joacă în dublă manşă, pe 30 aprilie şi pe 7 mai, cu Bayern Munchen gazda primului meci.

Prima semifinală, stabilită după meciurile de marţi, le va avea ca adversare pe PSG şi Borussia Dortmund.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].