Preţul petrolului şi al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului

Preţurile petrolului şi aurului au crescut după ce oficialii americani, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au declarat că o rachetă israeliană a lovit Iranul, potrivit BBC.

Ţiţeiul Brent, punctul de referinţă internaţional, a crescut cu 1,8%, până la 88 de dolari pe baril. Iniţial preţul a crescut până la 3,5%, dar a scăzut după ce presa de stat iraniană a anunţat că nu a existat „nicio pagubă” în provincia Isfahan, unde s-au raportat explozii.

Aurul s-a apropiat pentru scurt timp de un record, înainte de a scădea. Şi bursele din întreaga lume au fost afectate de criza din Asia.

Investitorii urmăresc cu atenţie situaţia din Orientul Mijlociu. Specialiştii se tem că o agravare a conflictului din regiune va perturba aprovizionarea cu petrol în întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].