1,55 miliarde de lei pentru electrificarea şi dublarea liniei Constanţa-Mangalia

CFR SA a anunţat vineri lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de electrificare, reabilitare şi dublare a liniei de cale ferată Constanţa-Mangalia.

Imaginea articolului 1,55 miliarde de lei pentru electrificarea şi dublarea liniei Constanţa-Mangalia

1,55 miliarde de lei pentru electrificarea şi dublarea liniei Constanţa-Mangalia

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul care vizează linia de cale ferată lungă de 43 de kilometri are o valoare maximă estimată de 1,55 miliarde de lei, fără TVA, finanţată din fonduri nerambursabile (FEDR).

Proiectul prevede reabilitarea liniei Constanţa – Mangalia, electrificarea liniei Agigea Ecluză – Mangalia şi dublarea liniei între Costineşti şi Mangalia.

Proiectul va duce, potrivit CFR SA, la reducerea duratei de călători de la Constanţa la Mangalia, astfel: 36 de minute fără staţionări, 46 minute cu 4 opriri şi 57 minute cu 7 opriri.

Durata de proiectare este de 10 luni, iar cea de execuţie de 24 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].