COMENTARIU Lelia Munteanu: Un bucheţel de rachete la aniversarea Ayatollahului Khamenei

O ripostă peste aşteptările preşedintelui Biden şi ale aliaţilor occidentali. Adică atât de slabă, încât cele câteva rachete care au explodat, în locuri atent alese, n-au deranjat pe nimeni. Responsabili Artesh (ai Armatei) le-au luat drept „obiecte neidentificate”, iar Liderul Suprem (aflat, cei drept, la o vârstă înaintată), nici măcar nu le-a auzit. Israelul a vrut să demonstreze, cu gingăşie, că poate pătrunde oricând cu focoase în interiorul teritoriului iranian, Iranul s-a făcut că nu observă.

Această ipocrizie mutuală, practicată cu talent în Orientul Mijlociu, a fost cea mai bună veste a zilei (“dez-escaladare şi reţinere”, vorba preşedintelui Macron). Bună nu şi pentru ministrul Securităţii Naţionale, sinistrul Itamar Ben-Gvir, nemulţumit că ai lui nu i-au ras de pe faţa pământului pe iranieni.

Luni seara, evreii prăznuiesc Ajunul de Pesah (rememorarea ieşirii din robia Egiptului). Sărbătoarea va dura o săptămână, timp în care e greu de crezut că Netanyahu va face ceea ce crede că e ultimul pas spre „victoria finală” asupra Hamas – asaltul asupra Rafah (cea mai sudică localitate din Fâşia Gaza, situată la graniţa cu Egiptul, unde au fost strămutaţi aproape 1.500.000  de civili).

La ora când scriu, în a 196-a zi de război, numărul morţilor din Gaza a trecut de 34.000.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].