Mai multe persoane rănite într-un „bombardament” asupra unei baze militare irakiene

„Bombardamentul” a lovit baza militară Calso din provincia Babylon, la sud de Bagdad, unde sunt staţionate Forţele de mobilizare populară irakiene, sau Hashed al-Shaabi, potrivit unei surse din Ministerul de Interne şi unui oficial militar citate de AFP.

Oficialul ministerului de interne a declarat că “bombardamentul aerian” a ucis o persoană şi a rănit alte opt, în timp ce sursa militară a declarat că trei militari irakieni au fost răniţi.

Hashed al-Shaabi a afirmat că un “bombardament” a provocat “pierderi materiale” şi victime, fără a preciza numărul răniţilor.

Răspunzând la întrebările AFP, sursele de securitate nu au vrut să identifice responsabilul şi nici să spună dacă a fost vorba de un atac cu dronă.

“Bombardamentul a lovit echipamente, arme şi vehicule”, a declarat sursa din minister.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilităţii.

La scurt timp după explozie, armata americană a declarat că forţele sale nu se află în spatele unui atac raportat în Irak.

“Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak”, a postat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) pe platforma de socializare X, adăugând că rapoartele potrivit cărora forţele americane ar fi efectuat o lovitură sunt “neadevărate”.

Oficialul militar irakian, care a vorbit sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii subiectului, a declarat că atacul de peste noapte a avut loc în “locuri care depozitau echipamente”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].