Maestrul nigerian de şah Tunde Onakoya a doborât recordul pentru cel mai lung maraton de şah

După ce a jucat timp de 58 de ore consecutive, el era încă la masă, relatează BBC.

Onakoya speră să strângă 1 milion de dolari (805.000 de lire sterline) în scopuri caritabile pentru a sprijini educaţia şahistă pentru milioane de copii.

Sute de susţinători din comunitatea nigeriană a oraşului au venit să-l încurajeze pe maestrul de şah, inclusiv starul nigerian de muzică afrobeats Davido.

Aceştia i-au oferit muzică şi energie cu provizii de mâncăruri clasice nigeriene, inclusiv îndrăgita mâncare naţională de bază, orezul jollof.

Acasă, în Nigeria, oamenii l-au susţinut pe Onakoya, urmărindu-l cum a cucerit recordul pe Twitch, un serviciu de video-streaming.

Susţinătorii au lăsat mesaje pe stream, lăudându-l pe Onakoya ca fiind o sursă de inspiraţie.

Precedentul record mondial a fost de 56 de ore, 9 minute şi 37 de secunde, stabilit de duo-ul norvegian Hallvard Haug Flatebø şi Sjur Ferkingstad în 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].