Războiul din Ucraina, ziua 790. Ucraina şi SUA au ,,finalizat” acordurile pentru rachetele cu rază lungă de acţiune

Proiectul de lege prevede ca administraţia Biden să livreze rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune atunci când este posibil ,,după data promulgării prezentei legi”.

Pachetul de asistenţă militară, în valoare de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Reprezentanţilor din SUA şi se află în Senat, urmând a fi supusă la vot, notează The Kyiv Independent.

Într-o postare pe platforma X, Volodimir Zelenski a anunţat că preşedintele Joe Biden va semna legea ,,pe măsură ce va fi aprobată de Senat”, care va permite livrarea de echipament militar către Kiev.

Cancelarul german, Olaf Scholz, şi-a exprimat de mai multe ori refuzul de a trimite sisteme Patriot în Ucraina, motivând că un astfel de pas ar băga Germania în conflict.

Ucraina face apel în continuare la aliaţii săi occidentali pentru a-i trimite rachete cu rază lungă de acţiune, inclusiv noile ATACMS, însă, momentan, cererea se loveşte de o reticenţă din partea Occidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].