Ministrul Apărării: România nu vrea doar obuziere din Coreea, este interesată şi de un nou tanc şi o maşină de lupta a infanteriei

Informaţia vine după ce anul trecut România a semnat un contract pentru achiziţia unui batalion de tancuri americane M1 Abrams, cu 1 miliard de euro. În acest moment, MApN nu a anunţat niciun program de achiziţie a alte batalioane de tancuri, informează Monitorul Apărării şi Securităţii.

Aceste achiziţii cu mai multe tipuri de tehnică pentru acelaşi produs vor da mari bătăi de cap logisticii şi vor îngreuna mentenanţa. România are deja mai multe tipuri de transportoare blindate, va avea mai multe tipuri de maşini de luptă a infanteriei, şi acum vorbim şi de tancuri.

Tancul coreean K2 Black Panther are un tun cu ţeavă lisă de 120 mm şi o greutate de 55 de tone, fiind mai uşor decât Abrams, mai apropiat de tancurile franceze Leclerc, care sunt dislocate în România deja, la Cincu.

La finalul lunii februarie, compania Hanwha Aerospace Co., principalul dezvoltator de sisteme aerospaţiale şi de apărare din Coreea de Sud, anunţa că urmează să semneze un contract de 1.000 de miliarde de woni (751 milioane de dolari) pentru furnizarea obuzierelor K9 Thunder României, în ceea ce ar fi primul său acord de export către ţara noastră şi al şaselea din Europa.

Compania spunea, la momentul respectiv, că va anunţa un acord de export de arme cu România, în primul trimestru al acestui an. Este vorba de 54 de obuziere autopropulsate şenilate K9, pentru dotarea primelor trei batalioane româneşti cu piese de artilerie de calibru NATO de 155 mm.

Presa din România a prezentat, pe surse, că firma din Coreea de Sud a fost singura care s-a încadrat în cerinţele Ministerului Apărării naţionale, într-o licitaţie la care au participat şi companii din Germania şi Turcia.

Coreea de Sud mai are la export şi maşina de luptă a infanteriei Redback. MApN vrea să achiziţioneze 298 de maşini de luptă a infanteriei, MLI, pentru Forţele Terestre, în valoare de aproape 3 miliarde de euro. În etapa I vor fi achiziţionate 246 de vehicule, achiziţia va fi începută în 2023 şi se va derula pe 9 ani, fiind estimată la 2,5 miliarde de euro, conform Ministerului Apărării naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].