Cel mai îndepărtat obiect fabricat de oameni transmite din nou din cosmos către Pământ

Agenţia spaţială americană a anunţat că sonda sa, Voyager-1, trimite din nou informaţii utilizabile către Pământ, potrivit BBC. Sonda, lansată în 1977, nu a mai putut trimite date în ultimele luni din cauza unei defecţiuni la computerul de bord.

Sonda NASA este cel mai îndepărtat obiect al umanităţii. Voyager-1 se află la mai mult de 24 de miliarde de km distanţă. Mesajele radio sunt receptate pe Pământ la 22,5 ore după ce sunt transmise.

Obiectivul principal al sondei a fost să cerceteze planetele Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun, o sarcină pe care au finalizat-o în 1989. Împreună cu Voyager-2, sonda a fost îndreptată de specialiştii NASA către spaţiul profund, spre centrul galaxiei. Nu este clar cât timp mai pot sondele să-şi producă energia necesară, dar inginerii lucrează la strategii care ar putea prelungi durata de viaţă a echipamentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].