Céline Dion face terapie 5 zile pe săptămână şi se antrenează „ca un atlet”

Céline Dion, care suferă de sindromul persoanei rigide, a declarat pentru Vogue France, că face terapie cinci zile pe săptămână.

„Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel!”. a declarat Dion. Céline Dion nu ştie când va reveni pe scenă, dar obiectivul ei în acest moment este să îşi gestioneze boala suficient de bine.

Cântăreaţa a vorbit despre viaţa ei şi despre gândurile ei cu privire la momentul în care va putea să cânte din nou: „Nu ştiu… Corpul meu îmi va spune. Pe de altă parte, nu vreau doar să aştept. Este greu, muncesc foarte mult şi mâine va fi şi mai greu. Mâine este o altă zi. Dar există un lucru care nu se va opri niciodată, şi acela este voinţa. Este pasiunea. Este visul. Este determinarea”.

Dion a avut ultimul turneu în 2020, susţinând 52 de spectacole din turneul său mondial Courage în America de Nord, înainte de a reprograma datele rămase din cauza pandemiei. Ea a anulat în cele din urmă restul datelor din cauza stării sale de sănătate în mai 2023.

„Nu am învins boala, pentru că este încă în mine şi va fi mereu. Sper că vom găsi un miracol, o modalitate de a o vindeca cu ajutorul cercetării ştiinţifice, dar deocamdată trebuie să învăţ să trăiesc cu ea”, a declarat Dion.

Sindromul „persoanei rigide” este o tulburare neurologică care poate provoca simptome precum rigiditate musculară şi spasme. Este o boală foarte rară, care afectează un om la un milion, potrivit unei estimări.

Deşi nu există un tratament, sunt modalităţi prin care pacienţii îşi pot gestiona afecţiunea. Aceasta include medicamente, precum şi intervenţii nemedicamentoase, cum ar fi terapia prin masaj.

Dion a povestit că face „terapie sportivă, fizică şi vocală” cinci zile pe săptămână, ca parte a planului său de tratament.

“Lucrez la degetele de la picioare, la genunchi, la voce. După cum văd eu lucrurile, am două opţiuni. Fie mă antrenez ca un atlet şi muncesc foarte mult, fie mă deconectez şi s-a terminat, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în faţa oglinzii şi îmi cânt”, a spus Dion.

„Am ales să lucrez cu tot corpul şi sufletul, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cea mai bună persoană care o pot fi”, a adăugat ea.

Celine Dion este una dintre numeroasele celebrităţi care vorbeşte deschis despre modul în care se confruntă cu diagnostice medicale foarte dificile, notează Business Insider.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].