Ceasul de buzunar al celui mai bogat om de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record

Suma a depăşit cu mult estimarea de 100.000-150.000 de lire sterline publicată înainte de vânzare.

Proprietarul original al ceasului, omul de afaceri John Jacob Astor, a murit în primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912, la vârsta de 47 de ani, după ce şi-a văzut proaspăta soţie, Madeleine, pe o barcă de salvare. Cadavrul său a fost recuperat din Oceanul Atlantic şapte zile mai târziu, împreună cu ceasul său de buzunar Waltham din aur de 14 carate, gravat JJA, relatează The Guardian.

O geantă de vioară aparţinând celui care a condus orchestra de pe punte în momentul în care nava s-a scufundat în 1912 s-a vândut cu 290.000 de lire sterline, sau 366.000 de lire sterline dacă se adaugă taxele şi impozitele.

Precedenta cea mai mare sumă plătită pentru artefacte de pe Titanic a fost de 1,1 milioane de lire sterline pentru o vioară la care s-a cântat în timp ce nava se scufunda, care s-a vândut la aceeaşi casă de licitaţii în 2013.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].