Războiul din Ucraina, ziua 795. Armata ucraineană a doborât nouă drone, ruşii au interceptat 17 drone / Doi ucraineni ucişi în Germania, un suspect rus a fost reţinut

UPDATE Doi ucraineni ucişi în Germania, un suspect rus a fost reţinut

Un bărbat rus este suspectat că a ucis doi ucraineni care au fost înjunghiaţi sâmbătă în oraşul Murnau din Germania, a anunţat poliţia locală germană.

Doi bărbaţi, în vârstă de 23 şi 36 de ani, au fost găsiţi cu răni de cuţit într-un centru comercial, potrivit comunicatului. Unul dintre ei ar fi murit la faţa locului din cauza rănilor grave, iar celălalt la spital în aceeaşi seară.

Detaliile şi motivele crimei sunt în curs de investigare.

Suspectul, un cetăţean rus în vârstă de 57 de ani, a fost reţinut la domiciliul său, a precizat poliţia. Procurorii au cerut ca suspectul să rămână în arest pe durata anchetei.

Poliţia germană a raportat în februarie despre atacul cu cuţitul pe stradă asupra a doi baschetbalişti ucraineni în Germania. Volodymyr Yermakov, în vârstă de 17 ani, şi Artem Kozachenko, în vârstă de 18 ani, au murit la spital din cauza rănilor suferite. Se pare că suspecţii au fost reţinuţi.

Potrivit Federaţiei de baschet din Kiev (FBK), este posibil ca atacatorii să fi fost motivaţi de ura faţă de Ucraina. Cu toate acestea, poliţia germană se pare că nu crede că atacul a avut un motiv politic, potrivit t-online.

UPDATE Rusia susţine că a doborât 17 drone, inclusiv în apropierea depozitului de petrol din regiunea Kaluga

Forţele ruse au doborât 17 drone ucrainene deasupra teritoriului său, a afirmat Ministerul rus al Apărării.

Potrivit ministerului, apărarea aeriană rusă a doborât două drone deasupra regiunii Belgorod, trei deasupra regiunii Kursk, trei deasupra regiunii Kaluga şi nouă deasupra regiunii Briansk.

Vladislav Shapsha, guvernatorul regiunii ruse Kaluga, a afirmat că trei drone “au căzut” în apropierea unui depozit de petrol din oraşul Lyudinovo. Nu au fost raportate victime sau pagube.

Oficialii ucraineni nu au comentat aceste afirmaţii, care nu pot fi verificate în mod independent.

În ultimele săptămâni, forţele ucrainene au lansat o serie de atacuri cu drone menite să afecteze industria petrolieră a Rusiei.

Loviturile împotriva obiectivelor energetice ruseşti au stârnit critici din partea oficialilor americani, care au precizat că Washingtonul nu susţine campania Ucrainei împotriva rafinăriilor de petrol, invocând temeri că aceasta ar putea ameninţa piaţa energetică globală.

În replică, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Kievul are dreptul de a-şi folosi propriile arme cu lovituri de retorsiune asupra rafinăriilor de petrol ruseşti.

UPDATE Rusia a atacat Ucraina cu 9 drone în timpul nopţii, avariind un hotel din Nicolaiev

Rusia a atacat Ucraina cu nouă drone în cursul nopţii, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk. Cinci dintre ele au fost doborâte de forţele ucrainene.

Patru drone de atac de tip Shahed au fost lansate din Crimeea ocupată. Ucrainenii le-au doborât pe toate deasupra regiunilor Kiev, Vinnytsia, Khmelnytskyi şi Kirovohrad, potrivit raportului.

Forţele ruse au lansat alte cinci drone de pe teritoriul ocupat al regiunii Herson, una dintre ele fiind doborâtă deasupra regiunii Nicolaiev, potrivit lui Oleshchuk.

Rusia a lansat, de asemenea, o rachetă S-300 din regiunea rusă Belgorod, a precizat Oleshchuk, fără a da alte detalii despre urmările.

Oraşul Nicolaiev a fost atacat de o dronă în dimineaţa zilei de 28 aprilie, a declarat guvernatorul regiunii, Vitalii Kim. Un hotel a fost “grav” avariat şi a luat foc.

Kievul susţine că Rusia a pierdut 466.150 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 466.150 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 1.096 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.279 de tancuri, 13.991 de vehicule blindate de luptă, 16.065 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 11.948 de sisteme de artilerie, 1.050 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 776 de sisteme de apărare aeriană, 348 de avioane, 325 de elicoptere, 9.507 drone, 26 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].