Prinţul Paul al României prins în Malta. Proceduri de extrădare în curs

Prinţul Paul al României, unul dintre cei mai cunoscuţi fugari din ţară, a fost reţinut într-un resort din Malta, unde se afla în timpul unei vacanţe. După aproape patru ani de la fugă, el a fost prins şi ridicat de poliţişti. Condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare în România, acesta se afla într-un proces complex de extrădare.

Situaţia juridică a Prinţului Paul urmează să fie clarificată, întrucât predarea sa către autorităţile române a fost respinsă definitiv de justiţia franceză din cauza unui viciu de procedură. Ministerul Justiţiei, prin Curtea de Apel Braşov, a emis un mandat european de arestare pe numele său în 2020, pentru diverse infracţiuni, iar acum este urmărit internaţional în baza acestuia.

Potrivit unor surse judiciare, procedura de extrădare este în curs, iar autorităţile franceze solicită mai multe informaţii legate de situaţia sa. Prinţul Paul a fost localizat pe teritoriul Franţei, unde a fost ţinut în arest preventiv pentru o scurtă perioadă de timp de către Curtea de Apel din Paris, fiind ulterior eliberat pe cauţiune.

Această captură marchează un punct crucial în povestea Prinţului Paul şi a sustragerii sale din faţa justiţiei, iar procesul de extrădare şi procedurile legale ulterioare vor clarifica soarta sa şi vor stabili dacă va fi adus înapoi în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].