Ceasul de aur al celui mai bogat pasager care a murit la bordul Titanicului, vândut la licitaţie pe o sumă imensă

Este considerată una dintre cele mai preţioase relicve ale Titanicului, cel mai faimos transatlantic din istorie care s-a scufundat la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912.

Este vorba despre ceasul de aur al lui John Jacob Astor, om de afaceri şi membru proeminent al bogatei familii Astor.

Bărbatul a fost văzut ultima dată în viaţă fumând o ţigară şi discutând cu un alt pasager pe puntea navei care se scufunda.

Trupul lui Astor a fost găsit în apele îngheţate ale Atlanticului o săptămână mai târziu şi, împreună cu el, ceasul de buzunar.

Licitaţia de start a pornit de la cifre cuprinse între 120.000 şi 180.0000 de euro. În schimb, ceasul a fost vândut cu 1,36 milioane de euro de casa britanică de licitaţii Henry Aldridge & Son in the Kingdom, doborând astfel fiecare record între obiectele găsite şi vândute la licitaţie în carcasa Titanicului.

Un american care a rămas anonim a câştigat această cursă milionară.

Ceasul este un Waltham din aur de 14k, gravat cu iniţialele JJA. Ceasul era de aşteptat să aducă între 100.000 şi 150.000 de lire sterline atunci când urma să intre sub ciocan la casa de licitaţii Henry Aldridge & Son din Wiltshire.

Se crede că Astor a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni la momentul scufundării Titanicului, cu o avere netă de aproximativ 87 de milioane de dolari – echivalentul a câteva miliarde de dolari în banii de astăzi.

Soţia lui Astor, Madeleine, a supravieţuit naufragiului. El a fost cel care a ajutat-o ​​să urce în barca de salvare. Şi când corpul soţului ei a fost recuperat, ceasul a fost transmis de la fiul lui Astor, Vincent, la fiul secretarului executiv al tatălui său, William Dobbyn şi a fost numit „o parte unică a istoriei Titanicului şi una dintre cele mai importante piese ale istoria orologeriei referitoare la cea mai faimoasă navă din lume”.

Revenind în timp pentru a găsi alte suveniruri Titanic, în 2013, o vioară a fost vândută cu aproape 1,3 milioane de euro, iar recent, carcasa acesteia a fost vândută cu 425.000 de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].