Borrel: mai multe state europene ar putea recunoaşte curând statul palestinian

Mai multe state europene ar putea recunoaşte statul palestinian luna viitoare. Declaraţia aparţine şefului politicii externe UE, Josep Borrell. Diplomatul nu a menţionat numele statelor.

Imaginea articolului Borrel: mai multe state europene ar putea recunoaşte curând statul palestinian

Borrel: mai multe state europene ar putea recunoaşte curând statul palestinian

Mai multe state europene ar putea să recunoască statul palestinian până la sfârşitul lunii mai, a spus Josep Borrell, potrivit Sky News.

El a făcut declaraţia luni, în timpul unei reuniuni speciale a Forumului Economic Mondial de la Riad. Tot luni, ministrul de externe al Norvegiei a spus că „vrem cu adevărat să recunoaştem statul palestinian”.

Luna trecută, Israelul a avertizat ţările europene că orice plan de recunoaştere a unui stat palestinian constituie un „premiu pentru terorism” care ar reduce şansele unei soluţii negociate a conflictului din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].