Poliţişti de frontieră, răniţi de o călăuză în timpul unei acţiuni într-o parcare de pe A1

Potrivit Poliţiei de frontieră, în jurul orei 3.40, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au participat la o acţiune de supraveghere şi prindere în flagrant a unor călăuze şi a unui grup de migranţi, în zona parcării de pe autostrada A1, Timişoara – Arad, pe direcţia Km 501.

„În timp ce migranţii urmau să fie îmbarcaţi într-un aufomarfar care staţiona în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre poliţiştii de frontieră care participau la acţiune”, transmite Poliţia de frontieră.

Un echipaj medical i-a transportat pe cei doi poliţişti de frontieră la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu”, din Timişoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.

Starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

„Persoanele implicate în activitatea de migraţie ilegală au încercat să fugă, însă poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranţi şi o călăuză au fost retinuţi, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire”, potrivit poliţiştilor.

Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă şi o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].