Liga 2: Unirea Slobozia poate cuceri matematic titlul de campioană

Etapa a 8-a din play-off-ul Ligii secunde începe joi la Mioveni, de la ora 17.00, cu partida dintre CS Mioveni şi AFK Csikszereda.

„Fără victorie în acest play-off în cele şapte etape disputate, argeşenii nu au altă variantă în afara succesului în partida cu AFK Csikszereda de pe teren propriu. Aflată pe locul 6 în clasament, cu 36 de puncte, CS Mioveni trebuie să câştige pentru a mai avea şanse matematice la locul de baraj ocupat chiar de adversara din această rundă, AFK Csikszereda. Distanţa dintre cele două este de 4 puncte, cu trei runde rămase de disputat”, scrie frf.ro.

O victorie a echipei AFK Csikszereda ar rezolva definitiv situaţia locurilor de baraj, ultima miză în ultimele două etape fiind stabilirea celei de-a doua echipe promovate direct.

„Gloria Buzău poate fi cea de-a doua formaţie promovată direct în prima ligă, după Unirea Slobozia, dacă se va impune în partida de vineri, 3 mai, de la Cisnădie, iar AFK Csikszereda nu se va impune la Mioveni. Cu două victorii în ultimele trei etape, formaţia antrenată de Andrei Prepeliţă pare mai aproape ca niciodată de promovare, însă meciul cu CSC 1599 Şelimbăr nu se anunţă unul uşor. Chiar dacă nu a înregistrat nicio victorie în acest play-off, formaţia pregătită de Claudiu Niculescu a arătat un joc bun în ultimele runde, reuşind să pună probleme adversarilor”, notează federaţia.

Conform acesteia, Unirea Slobozia se află la o remiză de a cuceri matematic titlul de campioni în Liga 2, asta pentru că vor întâlni în această etapă, pe teren propriu, formaţia clasată pe locul secund în clasament, Corvinul Hunedoara.

„Cele două echipe sunt separate de 7 puncte la startul etapei. Unirea şi Corvinul şi-au împărţit victoriile în acest sezon, Unirea Slobozia câştigând meciul din sezonul regular, scor 3-1, în timp ce Corvinul s-a impus în play-off, scor 1-0”, spun reprezentanţii FRF.

Vineri, sunt programate meciurile din penultima etapă a play-out-ului. Miza ultimelor etape a fost lupta pentru evitarea retrogradării, disputată între FC Unirea Dej şi CSC Dumbrăviţa.

Clujenii au 23 de puncte, fiind la 3 lungimi distanţă de CSC Dumbrăviţa. În această etapă, Unirea Dej va juca la Piatra Neamţ, iar Dumbrăviţa se va deplasa la Mioveni pentru duelul cu CFC Argeş. În cazul în care Unirea se va impune, iar Dumbrăviţa nu va câştiga, situaţia echipei retrogradate se va decide în ultima rundă.

Iată programul etapei:

Play-off

Joi, 2 mai, ora 17.00 – CS Mioveni – AFK Csikszereda
Vineri, 3 mai, ora 17.00 – CSC 1599 Şelimbăr – Gloria Buzău
Sâmbătă, 4 mai, ora 12.00 – Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara

Play-out

Vineri, 3 mai, ora 11.00

Grupa A

CSM Alexandria – CSM Reşiţa
Ceahlăul Piatra Neamţ – FC Unirea Dej
CFC Argeş – CSC Dumbrăviţa

Grupa B

Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii
CS Tunari – CSA Steaua
CSM Slatina – Progresul Spartac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].