O nouă cerere de eliberare pe cauţiune a Prinţului Paul, judecată vineri în Malta – surse

Potrivit surselor citate, vineri se judecă o contestaţie, după ce, anterior, instanţa din Malta a refuzat în prima instanţă eliberarea pe cauţiune, pe care a solicitat-o prinţul Paul.

Între timp, autorităţile române au trimis în Malta mandatul de arestare european tradus, plus alte documente relevante, afirmă aceleaşi surse.

Ministerul Justiţiei şi instanţa de executare vor face toate diligenţele pentru ca acest fugar să fie întors în ţară, spunea, marţi, Alina Gorghiu despre Paul de România, care a fost arestat în Malta.

„La acest moment Paul de România se află în Malta. În baza aceluiaşi mandat european de arestare, procedura a fost reluată. A fost un termen de judecată (…) unde s-a decis arestarea preventivă a acestui fugar până pe data de 9 mai, hotărâre care, desigur, poate fi contestată. Intuiesc că va fi contestată. De asemenea, fac precizarea că solicitarea făcută de echipa fugarului de a fi eliberat pe cauţiune a fost respinsă. Ministerul Justiţiei şi instanţa de executrare vor face toate diligenţele pentru ca acest fugar să fie întors în ţară”, spune Alina Gorghiu.

Ea a precizat atunci că autorităţile române vor comunica, până pe data de 9 mai, mandatul de arestare, tradus în engleză şi în malteză.

„Ne vom asigura că vom deschide dialog cu autorităţile din Malta şi că vom avea un dialog constant”, a adăugat Gorghiu.

Paul de România a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu în dosarul Ferma Băneasa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].