Macron: Trimiterea de trupe occidentale pe frontul din Ucraina “NU ESTE EXCLUSĂ” / Trebui “să ne punem întrebarea”

Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, estimând într-un interviu publicat joi de The Economist că ar trebui “să ne punem întrebarea” în cazul în care Rusia “străpunge linia frontului” şi Kievul ar solicita acest lucru.

“Dacă ruşii înainta şi ar străpunge liniile de front, dacă ar exista o cerere ucraineană – ceea ce nu este cazul astăzi – ar trebui să ne punem în mod legitim întrebarea”, a declarat preşedintele francez pentru publicaţia britanică.

“A exclude acest lucru <<a priori>> înseamnă a nu reuşi să tragem învăţămintele ultimilor doi ani”, când ţările NATO au exclus iniţial trimiterea de tancuri şi avioane în Ucraina înainte de a se răzgândi în cele din urmă, a adăugat el.

Perspectiva trimiterii de trupe occidentale în Ucraina a fost respinsă de alţi membri NATO, inclusiv SUA, Marea Britanie şi Germania, şi aspru criticată de partidele franceze de opoziţie, dar nu a fost respinsă de Estonia şi Lituania. Oficialii francezi au minimalizat în trecut, de asemenea, comentariile lui Macron, subliniind activităţi precum deminarea şi producţia de arme care ar putea implica o prezenţă occidentală în Ucraina.

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, l-a avertizat pe Macron să nu trimită trupe franceze în Ucraina, spunând că acestea ar avea aceeaşi soartă ca şi armata lui Napoleon.

Preşedintele francez a mai avertizat, în cadrul interviului, cu privire la pericolul avansului “naţionaliştilor în Europa”, afirmând că aceştia sunt “toţi Brexiteri ascunşi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].