Scholz şi Macron se întâlnesc la Paris înainte de vizita lui Xi Jinping în Europa

Întâlnirea celor doi lideri cu greutate din UE, care are loc cu doar câteva zile înainte de o vizită a lui Xi Jinping în Europa, este descrisă ca fiind un eveniment semi-privat: Scholz şi soţia sa, Britta Ernst, se află într-o scurtă vacanţă în capitala Franţei, unde se vor întâlni cu Macron şi soţia sa, Brigitte, într-un restaurant francez.

Nu va participa niciun consilier, afirmă surse citate de Politico.

Scholz şi Macron s-au confruntat în mod repetat în ultimii ani, cel mai recent în februarie, când preşedintele francez a deschis uşa unei eventuale trimiteri de trupe occidentale în Ucraina, lucru pe care cancelarul l-a respins cu fermitate.

Un subiect cheie al discuţiei va fi vizita lui Xi Jinping, care soseşte duminică în Franţa pentru trei zile înainte de a se îndrepta spre Serbia şi Ungaria. Cina va fi o şansă pentru Scholz de a-l informa pe Macron despre întâlnirea sa cu Xi de luna trecută de la Beijing. De asemenea, Scholz şi Macron nu au ajuns la un consens cu privire la potenţiala impunere de tarife UE pentru vehiculele electrice chinezeşti subvenţionate.

Macron va încerca să îl convingă pe cancelar să i se alăture la întâlnirea cu Xi Jinping de săptămâna viitoare, alături de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Un alt subiect probabil al dineului va fi politica UE, în special apărarea şi finanţarea acesteia. Macron exercită presiuni pentru aşa-numitele obligaţiuni pentru apărare, care ar implica emiterea la nivel european de datorii pentru a finanţa investiţiile militare. Până în prezent, Scholz a respins această idee.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].