Situaţie de urgenţă la Slănic. Craterului apărut în oraş – autorităţile din Prahova vor să facă noi evacuări ale populaţiei

Măsura privind evacuarea a fost anunţată pe site-ul Prefecturii Prahova.

„Prefectul judeţului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la faţa locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetăţenii oraşului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite şi a informaţiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului”, a anunţat Prefectura Prahova.

În curând se va emite un mesaj RO Alert pentru zona afectată, mai anunţă Prefectura.

„De asemena, prefectului judeţului Prahova, roagă cetăţenii oraşului Slănic să-şi păstreze calmul, să colaboreze cu instituţiile statului şi să aibă încredere în autorităţi”, scrie în mesajul publicat pe portalul Prefecturii.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat informaţia şi a anunţat că o încă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, pentru a efectua o nouă analiză.

„Urmare a situaţiei actuale regăsite la nivelul localităţii Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dispus extinderea perimetrului de siguranţă prin evacuarea comunităţilor din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituţiei Prefectului şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, acţiunea de evacuare a populaţiei, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce priveşte siguranţa acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziţia secretarului de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialişti în domeniul construcţiilor şi mineri vor efectua o nouă recunoaştere şi analiză a situaţiei la faţa locului”, a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].