Reacţia lui Biden după violenţele din campusuri: Au dreptul să protesteze, dar nu să provoace haos

„Există dreptul de a protesta, dar nu şi dreptul de a provoca haos”, a spus joi preşedintele SUA, Joe Biden, despre violenţele în campusurile din SUA, relatează Sky News.

„Nu suntem o naţiune autoritară în care reducem oamenii la tăcere şi zdrobim disidenţa, dar nici nu suntem o ţară fără lege. Suntem o societate civilă. Şi ordinea trebuie să prevaleze. Disidenţa este esenţială pentru democraţie, dar disidenţa nu trebuie să ducă niciodată la dezordine”, a spus Biden.

El a afirmat că protestele nu l-au determinat să regândească politicile legate de Orientul Mijlociu.

Studenţii din numeroase universităţi americane au organizat tabere cu corturi şi au organizat proteste. Sute de oameni au fost reţinuţi, iar experţii susţin că protestele, inclusiv incidentele de antisemitism, sunt amplificate din surse externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].