Se împlinesc 100 de ani de la prima medalie olimpică a României

Chiar dacă a pierdut ambele meciuri, România a terminat cu bronzul la gât, o performanţă considerată „memorabilă pentru sportul românesc” de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care celebrează momentul.

Pe 4 mai 1924, pe stadionul Colombes, România a jucat împotriva Franţei (scor 3-59, eseul tricolorilor fiind reuşit de Florin Tudor). Partida cu SUA s-a disputant pe 11 mai, România a cedat cu 37-0 în faţa celor care aveau să cucerească aurul olimpic.

Cei care au scris prima pagină din istoria olimpică a românilor medaliaţi la Jocuri sunt: Dumitru Armasel, Nicolae Atanasiade, Gheorghe Bentia, Ion Cociocianu, Constantin Cratunescu, Teodor Florian, Ion Garlesteanu, Petre Ghitulescu, Constantin Ionescu, Octav Luchide, Henry Manu, Nicolae Marascu, Teodor Marian, Sorin Mihailescu, Paul Nedelovici, Iosif Nemes, Gheorghe Sfetescu, Mircea Sfetescu, Sterian Soare, Atanasie Tanasescu, Mihai Vardala, Paul Vidrascu, Dumitru Volvoreanu.

La ediţia de la Paris a Jocurilor Olimpice din 1924 a fost inaugurat conceptul de sat olimpic, s-a organizat pentru prima dată ceremonia de închidere a competiţiei, a fost adoptată deviza olimpică ”Citius – Altius – Fortius” şi, tot pentru prima dată, o parte din întreceri au fost transmise live, la radio.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].