Topul celor mai curate 10 aeroporturi din lume. Unul singur e în Europa

Aeroportul Haneda din Tokyo, Japonia, ocupă pe primul loc pe lista celor mai curate aeroporturi din lume.

Skytrax a lăudat curăţenia pardoselii, a scaunelor, a zonelor publice şi a toaletelor.

Într-o lume post-COVID, acest lucru este extrem de important, spune organizaţia, notează Yahoo News.

„În urma pandemiei COVID-19, standardele de curăţenie din aeroporturi au devenit mult mai importante pentru clienţi”, spune Skytrax: „Aeroporturile care menţin aceste standarde înalte sunt bine evidenţiate în cele mai bune rezultate privind curăţenia aeroportuară”.

Aeroportul Haneda este în mare măsură lider, nu doar la nivel mondial, ci şi în Japonia.

Naţiunea asiatică se mândreşte cu 4 locuri fruntaşe pe listă, cu Centrair Nagoya pe locul 5, Tokyo Narita pe 6 şi Kansai pe 7.

În afara Japoniei, dar tot în Asia, Seoul Incheon din Coreea de Sud a ocupat locul al doilea, iar Singapore Changi s-a clasat pe locul al treilea.

Aeroportul Hamad din Doha a obţinut locul 4, în timp ce Hong Kong şi Taiwan Taoyuan au ocupat locurile 8 şi, respectiv, 9.

Singurul aeroport din afara Asiei, Zurich, din Elveţia, a încheiat lista.

Premiile Skytrax au desemnat, de asemenea, cel mai curat aeroport din fiecare regiune, Zurich fiind pe primul loc în întreaga Europă. Tokyo Haneda a câştigat pentru Asia, iar Doha Hamad a luat premiul pentru Orientul Mijlociu.

În America, cel mai curat terminal din America de Nord a fost Vancouver din Canada, cel din America de Sud a fost Quito din Ecuador, iar cel mai curat aeroport din America Centrală şi Caraibe a fost acordat aeroportului Juan Santamaría din Costa Rica.

În Africa, Cape Town a ocupat primul loc, Brisbane a câştigat pentru regiunea Australia/Pacific, iar Shanghai Hongqiao a câştigat pentru China.

Baku din Azerbaidjan a câştigat în Asia Centrală, iar Bangalore a fost ales de Skytrax pentru India şi Asia de Sud.

Anul 2024 marchează cea de-a 25-a aniversare a premiilor emblematice, care se bazează pe sondaje de satisfacţie a clienţilor pentru peste 570 de aeroporturi din întreaga lume.

În ciuda unui nou impuls pentru călătorii durabile, zborul cu avionul este în continuare enorm de popular, cu peste 8,5 miliarde de pasageri care zboară anual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].