Mesajul socialiştilor europeni faţă de conservatorii Ursulei von der Leyen: Nu lucraţi cu extrema dreaptă

Declaraţia a avut loc la Berlin şi a fost transmisă de către Nicolas Schmit, principalul candidat al socialiştilor la alegerile europene din iunie. „Mă aflu aici la Berlin, susţinut de lideri socialişti şi social-democraţi din întreaga Europă, pentru a spune încă o dată: Nu cooperării cu extrema dreaptă”.

Declaraţia, care a fost semnată şi de premierul spaniol Pedro Sánchez şi de fostul comisar pentru climă Frans Timmermans, a cerut ca „toate partidele europene democratice” să urmeze exemplul socialiştilor şi să „respingă ferm orice normalizare, cooperare sau alianţă cu extrema dreaptă”, relevă publicaţia POLITICO.

Anunţul a fost făcut în contextul în care Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene şi candidata pentru un al doilea mandat la executivul UE, a declarat recent că ia în calcul o colaborare cu unele partide de extrema dreaptă.

În cadrul unei dezbateri găzduite de POLITICO şi Studio Europa Maastricht săptămâna trecută, Ursula von der Leyen a dat de înţeles că ar fi dispusă pentru o colaborare cu grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), pentru a-şi asigura un nou mandat în fruntea celei mai importante funcţii din UE. 

Din acest grup fac parte partidele Fraţii Italiei şi Lege şi Justiţie, iar posibilitatea ca o astfel de colaborare să se concretizeze depinde, potrivit acesteia, ,,de cum va arăta compoziţia Parlamentului şi de cine se află în ce grup”.

În 2019, von der Leyen a fost desemnată cu sprijinul PPE, al socialiştilor, al Verzilor şi al grupului liberal Renew Europe. Aceste partide s-au angajat în mod istoric să evite să lucreze cu ceea ce descriu ca fiind forţe antieuropene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].