Armata israeliană le spune palestinienilor să evacueze temporar părţi din Rafah înaintea unui asalt

Armata israeliană a ordonat luni ca zeci de mii de persoane din oraşul Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, să înceapă să plece, semnalând că o invazie terestră promisă de mult timp ar putea fi iminentă.

Imaginea articolului Armata israeliană le spune palestinienilor să evacueze temporar părţi din Rafah înaintea unui asalt

Armata israeliană le spune palestinienilor să evacueze temporar părţi din Rafah înaintea unui asalt

Anunţul a complicat eforturile de ultimă oră ale mediatorilor internaţionali, inclusiv ale directorului CIA, de a negocia o încetare a focului. Hamas şi Qatar, un mediator cheie, au avertizat că o invazie a oraşului Rafah ar putea face să deraieze negocierile.

Israelul a descris Rafah ca fiind ultimul bastion semnificativ al Hamas după şapte luni de război, iar liderii săi au declarat în repetate rânduri că trebuie să efectueze o invazie terestră pentru a învinge gruparea militantă islamică.

Nadav Shoshani, un purtător de cuvânt al armatei, a declarat că aproximativ 100.000 de persoane au primit ordin să se mute într-o zonă umanitară din apropiere, declarată de Israel, numită Muwasi, relatează AP. El a spus că Israelul pregăteşte o „operaţiune cu o sferă limitată” şi nu a vrut să spună dacă acesta este începutul unei invazii mai ample a oraşului.

Mişcarea vine la o zi după ce militanţii Hamas au atacat mortal cu rachete zona, ucigând trei soldaţi israelieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].