Un arbitru va purta pentru prima dată o cameră video într-un meci din Premier League

Arbitrul Jarred Gillett va purta o cameră video pentru prima dată în istoria Premier League, în meciul de luni dintre Crystal Palace şi Manchester United, ca parte a filmărilor pentru un program de promovare a arbitrilor, a anunţat prima ligă engleză.

Anul trecut, Federaţia de Fotbal din Anglia a anunţat că va testa camere de luat vederi purtate în timpul meciurilor de cavalerii fluierului, în încercarea de a verifica dacă tehnologia ar putea contribui la “îmbunătăţirea comportamentului participanţilor la joc şi a respectului faţă de arbitri”, scrie Reuters.

“Tehnologia cuprinde un dispozitiv montat pe cap care este integrat în sistemul obişnuit de comunicare al arbitrilor. Utilizarea sa a fost aprobată de IFAB (International Football Association Board), Premier League, PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) şi ambele cluburi, Crystal Palace şi Manchester United”, se arată într-un comunicat al Premier League.

“Fanii vor putea viziona înregistrările în cursul anului, ca parte a unui program produs de Premier League Productions, menit să ofere o perspectivă şi o educaţie suplimentară asupra cerinţelor de arbitraj în Premier League”, se mai arată în comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].