Polonia verifică dacă judecătorul care a cerut azil în Belarus a fost spion

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de protest faţă de politica Poloniei faţă de Rusia şi Belarus, notează Reuters.

Polonia, care se opune invaziei ruseşti în Ucraina, susţine că a devenit o ţintă majoră a spionilor ruşi. Ea acuză Moscova şi aliatul său, Belarus, că încearcă să o destabilizeze.

Procurorii verifică dacă Szmydt a spionat împotriva Poloniei, având în vedere informaţiile la care a avut acces în calitate de judecător, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului polonez.

Judecătorul Szmydt urma să se pronunţe luna viitoare asupra unor cazuri privind ”eliberarea de autorizaţii de securitate pentru informaţii privind secrete ale NATO şi ale Uniunii Europene”, mai arată Reuters.

La rândul său, Agenţia poloneză de Securitate Internă a declarat că verifică amploarea informaţiilor confidenţiale la care a avut acces Szmydt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].