Fetiţă diagnosticată cu tumoare pe creier după 30 de vizite la medici

Fetiţei, Tia Gordon, din Northampton, i s-a spus că suferea de migrene şi de probleme la stomac înainte de a fi internată de urgenţă în spital, când starea ei a început să îi afecteze echilibrul şi capacitatea de a merge.

Ea a fost supusă unei tomografii de urgenţă, care a arătat că avea o tumoare de 3,5 cm pe creier, conform Sky News.

Mama ei, Imogen Darby, a declarat că Tia a fost dusă la mai mulţi medici şi că, de asemenea, i s-a schimbat reţeta ochelarilor de patru ori înainte de a fi descoperită tumora.

„Timp de mai bine de trei ani, am dus-o pe Tia la medici, i s-a refuzat RMN-ul, i s-a refuzat să fie examinată de pediatria de urgenţă, am sunat la 111, am fost la A&E, i s-au schimbat ochelarii de patru ori, i s-au dat medicamente, dar a fost nevoie ca ea să nu mai poată merge pentru a primi îngrijirile de care avea nevoie”.

În cele câteva luni dinaintea diagnosticului, Tia a fost dusă la medicul de familie de aproximativ 10 ori, iar mama ei a sunat la urgenţe de 3 ori.

Când a dus-o la Urgenţe, femeii i s-a spus că fetiţa are o boală de stomac şi că „trebuie să o lase în pace”.

Dar Tia a început apoi să îşi ţină ciudat gâtul. Cu toate acestea, medicii au spus că gâtul îi era înţepenit pentru felul în care dormea.

În acel moment, femeia a reuşit să obţină o programare la pediatrie şi a vorbit despre gâtul Tiei. Ea a fost trimisă la fizioterapie.

Femeia a simţit însă că ceva era încă în neregulă cu modul în care Tia îşi ţinea gâtul, dar un consultant a spus că ar fi trebuit să treacă luni de zile pentru un RMN.

Starea fetiţei a început să se deterioreze, fiind bolnavă în majoritatea dimineţilor şi vomitând în fiecare zi între noiembrie 2023 şi ianuarie 2024.

Când a început să nu mai aibă echilibru, a fost dusă la spitalul Northampton General. O tomografie computerizată a scos la iveală tumora fetiţei, un astrocitom pilocitar, cel mai frecvent tip de tumoare cerebrală la copii.

Tia a fost operată timp de 10 ore, iar tumora benignă a fost îndepărtată.

Tia va face un RMN la fiecare trei luni în următorii cinci ani şi urmează un tratament de fizioterapie, precum şi întâlniri regulate cu neurologii.

Între timp, Tia este nerăbdătoare să se întoarcă la activităţile sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].